Noutati

vezi noutati

Apartament nou sau vechi?

Apartament nou vs apartament vechi

Daca intentionati sa cumparati un apartament in Cluj, probabil una dintre dileme este daca sa cumparati un apartament nou construit sau unul vechi. Orasul a cunoscut un boom in ultimii ani, in construirea de blocuri noi in diferite zone ale orasului. Avantajele de a locui intr-un bloc nou sunt multiple.  Ca si alte domenii de activitate si in construirea apartamentelor au aparut metode si materiale noi care permit ca aceste locuinte sa fie mai frumoase mai luminoase si spatiul interior mai bine folosit. De asemenea facilitatile care le au aceste blocuri noi sunt multiple: Parcari subterane si supraterane, terase mari, ferestre generoase din materiale de ultima ora, bucatariile  si camerele de zi, concepute dupa ultimele tendinte in materie de design interior, spatii verzi in jurul blocului.

Apartament-nou-sau-vechi

Daca va ganditi sa va cumparati un apartament vechi, deoarece pretul pe mp este mai mic, trebuie sa luati in calcul si faptul ca costurile pentru renovare pot fi substantiale.

Daca pentru cei care isi cumpara un apartament nou la cheie, problema renovatului consta in alegerea culorii parchetului, a tipului de gresie si de faianta si a culorilor peretilor, pentru cei care isi cumpara un apartament vechi se schimba datele problemei.

Alegerea geamurilor termopan si investitia in inlocuirea ferestrelor, a usii de  la intrare, a usilor interioare, de asemenea trebuie luat in calcul schimbarea instalatiei sanitare.
Daca nu vreti sa va trezeti cu surprize dupa ce terminati  apartamentul de renovat, este indicat sa schimbati  tot ce tine de instalatia sanitara si pe cea de termoficare.

Schimbarea Instalatiei electrice,Toate blocurile vechi au instalatia pe aluminiu, material care in prezent nu se mai foloseste in instalatiile electrice, prezentand un risc mai ridicat. In prezent se recomanda instalatia pe cupru.
Pregatiti-va de injuraturile vecinilor pentru ca la schimbarea instalatiei electrice se face cel mai mult zgomot.
Gresie, faianta, zugraveala si parchet,De departe etapa cea mai solicitanta este etapa in care in casa vine echipa de muncitori. Pregatiti-va si inarmati-va cu multa rabdare pentru aceasta etapa.
Dupa gresie si faianta , trebuie cumparate materiale de constructii si partea cea mai proasta in aceasta etapa este ca niciodata nu stiti cate materiale de constructii trebuie cumparate.

Pe langa aceste probleme, in blocurile vechi pot sa fie tot felul de mirosuri urate de la subsolurile inundate de la canalizarile invechite.

Daca vreti sa cumparati un apartament nou intr-un bloc dintr-un cartier nou din Cluj, atunci nu ezitati sa ne contactati. Clic Aici

 

facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutube